Surinaams piepkuiken met knapperige groenten en friet

Hele kip is weer helemaal hip. Zo’n piepkuiken is perfect voor één persoon. Kruid de kip goed en rooster ambachtelijk voor een heerlijke geur en smaak.

Meng de kerrie met de knoflook, 75 ml olijfolie en zout en peper naar smaak. Wrijf de piepkuikens in met het kerriemengsel en leg ze op bakplaten.
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rooster de piepkuikens in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de peultjes, de aspergetips en de erwten 3 minuten. Giet de groenten af en spoel ze onder koud stromend water. Laat uitlekken. 
Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de friet in porties in 3 minuten goudbruin en krokant in de hete olie. Laat de friet even uitlekken op vetvrij papier. Verhit intussen in 2 ruime koekenpannen de rest van de olijfolie. Bak de groenten in 3-4 minuten knapperig gaar.
Leg de piepkuikens op borden of in disposable verpakkingen. Schep de groenten en de friet erbij. Bestrooi de piepkuikens met de pinda’s en de peterselie en leg er een partje citroen bij.

Serveertip: Lekker met (Surinaamse) sambal.

Benodigdheden voor 10 personen: 3 kg Aviko SuperCrunch Fresh friet; 40 g kerrie masala; 4 tenen knoflook, geperst; 125 ml olijfolie; 10 piepkuikens à 450 g, op kamertemperatuur; 500 g peultjes; 500 g groene aspergetips; 600 g verse doperwten; 250 g pinda’s, grofgehakt; 1 bos platte peterselie, gehakt; 3 citroenen, in partjes; olie om te frituren.

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen binnenkort contact met je op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share