Tagliata van rauwe biet met rucola en zoete aardappelfriet

Tagliata van ossenhaas is een van dé Italiaanse klassiekers. Tagliata van biet zorgt voor een verfijnde vegetarische variant op jouw menukaart. Boen de bietjes schoon en schil ze eventueel (zie tip). Schaaf de bietjes op de mandoline in flinterdunne plakjes. Meng de bietjes met de helft van de olijfolie en zout naar smaak. Laat de plakjes minstens 30 minuten marineren en zachter worden. Dresseer de bietjes mooi op 10 borden. Leg er de rucola bij of op. Verdeel de tomaatjes en pijnboompitten over de rucola. Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat uitlekken op vetvrij papier. Bestrooi met wat fleur de sel. Druppel de rest van de olijfolie over de rucola en besprenkel de bietjes met de balsamicocrème. Bestrooi zout en peper naar smaak en serveer met zoete aardappelfriet.

Benodigdheden voor 10 personen: 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g); 1,5 kg rauwe rode bietjes; 300 ml olijfolie extra vierge; 100 g rucola; 30 zongedroogde tomaatjes; 4 el pijnboompitten, geroosterd; crema di balsamico; fleur de sel, om te bestrooien; olie om te frituren; mandoline.

Wil je meer weten over dit recept of heb je andere vragen? Laat een berichtje voor ons achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Aviko

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share