Kletskop van piri piri, vanille ijs en citroengras 

Verwarm voor het ijs de melk met de room en het vanillemerg, laat 20 minuten trekken en klop ondertussen de eidooiers los met de suiker. Giet er de hete vloeistof op en bereid verder als een anglaise. Giet in paco- of frixbekers, laat 24 uur rijpen en vries vervolgens in. Draai à la minute op. Meng voor de kletskoppen de genoemde ingrediënten tot een beslag en breng op smaak met de piri piri. Schep hoopjes van het beslag op een bakmatje en bak ongeveer 10 minuten in de oven van 160˚C. Verwarm voor de saus de kokosmelk tot 60˚C, los er de witte chocolade in op en breng op smaak met de citroengraspuree en de limoenrasp. Schenk in een diep bord, lepel er een quenelle ijs bij en maak er een stapelaar van met afwisselend kletskoppen en ijs. Garneer met geschaafde pure chocolade.

Ingrediënten: Voor het ijs - 1 vanillestokje, 25 cl room, 25 cl melk, 150 g suiker, 4 eidooiers. Voor de kletskoppen - 50 g maanzaad, 65 g poedersuiker, 50 g zachte boter, 25 g bloem, 25 cl sinaasappelsap, Bresc Piri piri naar smaak. Voor de saus - 1 dl kokosmelk, 50 g witte chocolade, 5 g Bresc Citroengraspuree, limoenrasp

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Neem contact op met de fabrikant

Reageer direct en verstuur eenvoudig je bericht

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share