Witte boon / paddenstoel / biet / pistache / lavas

Bereiding: Witte bonen lavascrème: Week de bonen een nacht in ruim water. Snij de ui en fruit zonder te kleuren aan in een pan. Doe bonen erbij, blus af met koud water en kook ze helemaal gaar. Zeef de bonen (bewaar het vocht) en laat geheel afkoelen. Doe de bonen in een blender met de gesneden lavas, de CHEF Liquid Concentrate Groenten en een scheut olijfolie en natuurazijn. Draai het geheel glad en druk door een bolzeef.

Paddenstoelbeignets: Kook de geschilde aardappels helemaal gaar en stoom droog. Doe water, boter en CHEF Liquid Concentrate Paddenstoelen in een pan en breng aan de kook. Voeg de bloem toe en gaar in de pan totdat de bloem loskomt van de bodem. Gooi het over in een koud bekken en voeg de eieren toe. Zeef de aardappels en voeg dit bij de soezenmassa (zoals de stappen hiervoor gemaakt). Voeg de truffeltapenade toe. Proef en breng eventueel op smaak met de CHEF Liquid Concentrate Paddenstoelen. Knijp d.m.v. een ijsknijper of spuit er bolletjes van met behulp van een spuitzak. À la minute frituren.

Pistache spongecake: Meng alles met de staafmixer en druk het door een fijne bolzeef. Vul de kidde en draai de dop erop. Zet onder druk met twee patronen. Spuit in een zwart kilobakje met pancoating. Stop ongeveer drie minuten in de magnetron op vol vermogen. Laat op een rekje afkoelen uit het bakje.

Rauwe champignons: Snij ze dun met een mes.

Bietenchips: Schil de bieten en snij ze zo dun op een mandoline. Leg ze op een droogrek en droog ze in de droogoven tot ze gaar zijn en krokant. Bewaar goed afgesloten.

Geroosterde biet: Leg de biet op zeezout en gaar in de oven. Schil de biet en snij er kleine ‘chunks’ van.

Biet zoetzuur: Schil de biet en snij dun. Samen met koude zoetzuur vacumeren.

Paddenstoeldressing: Alle ingrediënten samenmengen en doorroeren met behulp van een garde.

Mierikswortel: Meng de ingrediënten. 

Dresseer naar eigen inzicht.

Ingrediënten: Witte bonen lavascrème: 250 gr witte bonen. 1 dl Pernod. 100 gr ui. 2 stuks laurierblad. 1 el CHEF Liquid Concentrate Groenten. Olijfolie extra vergine. 0,25 bos lavas. Natuurazijn. Paddenstoelbeignets: 1,25 dl water. 2 el CHEF Liquid Concentrate Paddenstoelen. 50 gr boter. 90 gr boekweitmeel. 2 eieren. 250 gr aardappel geschild. 1 el truffeltapenade. Pistache spongecake: 300 gr eiwit. 60 gr pistache fijngemalen in een keukenmachine. 60 gr poedersuiker. 40 gr boekweit. Zout. Rauwe champignon: 1 grote witte champignon. Bietenchips: 100 gr biet.Geroosterde biet: 250 gr rode bieten. Grof zeezout. Biet zoetzuur: 100 gr bieten. Zoetzuur. Paddenstoeldressing: 1 dl azijn. 3 dl olijfolie extra vergine. 1 el CHEF Liquid Concentrate Paddenstoelen. Mierikswortel: 100 gr zure room. 1tl mierikswortelpuree. Rasp en een beetje sap van een citroen.

Wil je meer weten over dit recept over over CHEF Liquid Concentrates? We staan je graag te woord!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar CHEF

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share