Spliterwt / lapsang / cavolo nero / knolselderij / zoete aardappel

Bereiding: Spliterwt crème: Week de spliterwten in ruim water en laat een nacht staan. Snipper de ui, kneus de knoflook en zet beide aan in een scheut olijfolie. Voeg de spliterwten toe en blus af met de witte wijn. Zet onder met koud water en breng aan de kook. Giet de spliterwten als ze gaar zijn af in een bolzeef en bewaar het vocht. Draai met 0,5 dl olijfolie een scheut witte wijnazijn op in de blender, voeg eventueel wat vocht van de spliterwten toe. Voeg mespuntje Xantana en zout toe. Zeef de massa bij de gewenste pureedikte. Bewaar warm in een spuitzak i.v.m. uitdrogen. 

Eidooier: Leg het ei in schaal 12 uur in de vriezer. Laat ontdooien en breek het open. Bewaar de dooier in een bakje met een beetje olie. 

Gekonfijte knolselderij 1 stuk: Was de knolselderij goed. Wrijf in met olie en zeezout en pak in met aluminiumfolie. Stop één uur in een oven op 180°C. Controleer of de knol gaar is, pak uit en laat afkoelen. Snij in plakken van een halve centimeter. 

Cavolo nero: Was de cavolo nero. Blancheer in ruim water met zout. Leg ze direct op ijswater. 

Boerenkoolkrokant: Was de boerenkool en laat goed drogen. Verwarm de oven op 180°C. Snij de boerenkool van de harde steel af en bewaar de stelen (kun je eventueel voor saus gebruiken). Leg de boerenkool in diepe slee met beetje olie. Besprenkel licht met de CHEF Liquid Concentrate Groenten. Bak ongeveer 8 minuten tot de boerenkool krokant is. Haal uit de oven en bewaar op keukenpapier. 

Lapsang kombu thee: Snij alle ingrediënten fijn en zet aan in olie in een brede pan. Blus af met de witte wijn, voeg het water toe samen met de CHEF Liquid Concentrate Groenten. Breng langzaam aan de kook. Laat ze 20 minuten trekken en zeef de thee daarna door een doek. Voeg op het laatste moment sojasaus toe. 

Zoete aardappel-gnocchi: Was de zoete aardappel en stoom goed gaar. Pel de zoete aardappelen. Druk door een bolzeef, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles. Zet de oven op stoom 100°C. Vul de siliconenmatjes en stoom gaar in ongeveer 8 minuten. Laat deze afkoelen en haal uit de siliconenmatjes. Bak of frituur ze voor het meegeven (à la minute).

Dresseer naar eigen inzicht.

Ingrediënten: Spliterwt crème: 500 gr spliterwten. 100 gr ui. 1 teen knoflook. Witte wijnazijn. 0,5 dl olijfolie extra vergine. 1 mespunt Xantana. 1 dl witte wijn. Eidooier: 1 eidooier. Gekonfijte knolselderij: 1 knolselderij. Cavolo nero: 250 gr cavolo nero. Boerenkoolkrokant: 250 gr boerenkool. Olie. CHEF Liquid Concentrate Groenten. Lapsang kombu thee: 250 gr ui. 250 gr venkel. 250 gr boerenkool. 1 rode peper 2 el CHEF Liquid Concentrate Groenten. 200 gr kombu royal. 4 el lapsang thee. 2 dl witte wijn. 2 l water. 2 el glutenvrije sojasaus. Zoete aardappel-gnocchi: 450 gr zoete aardappel (600 gr vuil). 100 gr boekweitbloem. 1 ei. 50 gr oude geraspte kaas. Zout.

Wil je meer weten over dit recept over over CHEF Liquid Concentrates? We staan je graag te woord!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar CHEF

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share