Affogato met Fudge Caramel & Seasalt IJs

Maak nu deze heerlijke affogato met fudge caramel en seasalt ijs met het volgende recept: Hak de fudge caramel & seasalt in kleine stukjes. Smelt de helft van de zak fudge au bain-marie met een scheutje melk. Dit betekent dat je een pannetje water aan de kook brengt, en hier een kommetje op zet die hier precies in past. Laat iets afkoelen, maar niet te lang. Het mengsel wordt dik en stroperig. Klop de verse slagroom samen met de gecondenseerde melk luchtig en de helft van de stroperige caramel. Klop net zolang totdat er strepen te zien zijn in het mengsel. Vul de bak met het ijs en verdeel hier bovenop de andere helft van de karamelsaus en stukjes fijngehakte fudge. Zet één nacht in de viezer. Haal een halfuur voor serveren het ijs uit de vriezer, zodat je mooie bollen kunt scheppen. Schep een bol ijs in een glas en schenk hier de hete espresso overheen.

Benodigdheden (voor 1 liter ijs): 500 ml verse slagroom, 1 zakje soft fudge caramel & seasalt, 220 g gecondenseerde melk, ijsblokjes met fudge caramel & seasalt en 1 espresso

Wilt u uw gasten ook verwennen met Lonka? Wij helpen u graag verder. Reageer direct, stuur ons een berichtje en we nemen z.s.m. contact met u op.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Lonka

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share