Zeeuwse oesters met Oosterse vinaigrette

Oesters zijn rauw al niet te weerstaan, maar met een heerlijke vinaigrette maak je er ook een feestje van. We maken een Oosterse vinaigrette die mooi combineert met het zilte van de oester. Eerst moeten de oesters geopend worden. Bescherm de hand waar je de oester in vasthoudt goed. Houd de vlakke kant van de oester boven en het scharnier naar je toe. Een oester open je het beste met een oestermes. Deze steek je in het scharnier. Wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging. Zodra de oester opent, snijd je de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Snijd de oester aan de onderkant los en draai hem om. Dit hoeft niet per se, maar zorgt voor een mooiere presentatie. Doe de bosui, gember en rode peper in een schaaltje. Meng met het limoensap en de sojasaus. Schep op elke oester wat vinaigrette of serveer de dressing in een schaaltje ernaast.

Benodigdheden (voor 2 - 4 personen): 12 Zeeuwse oesters van Prins & Dingemanse, ½ rode peper (zaadlijsten verwijderd en fijngehakt), 1 bosui (fijngehakt), Sap van 1 limoen, 2 cm gember (geschild en geraspt), 3 el sojasaus

Wil je meer weten over oesters en de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op, want we staan je graag persoonlijk te woord!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Koninklijke Prins & Dingemanse

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share