Suikerbrood met appel en caramel sea salt

Dit suikerbrood staat in een handomdraai op tafel. Ontzettend lekker door de stukjes appel en plakkerige fudge. Eet hem vooral op met een goede lik roomboter!

Ingredienten: 12 blokjes soft fudge, caramel sea salt, 1 appel (bijvoorbeeld elstar), 2 theelepels kaneel, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker, 250 gram bloem, 185 ml karnemelk en 1 tl baksoda snuf zout  

Bereiding: Verwarm de oven voor (190C) en bekleed het cakeblik met een stuk bakpapier, zodat je straks makkelijk het brood eruit kunt pakken. Snijd elk blokje fudge in 3 stukjes, bewaar 10 stukjes voor bovenop. Was de appel en snijd deze, zonder de appel te schillen, in blokjes van 1 bij 1 cm. Doe dit samen met de fudge in een kom en meng hier kaneel en bruine suiker doorheen. Maak het deeg door de bloem, karnemelk, baksoda en het zout goed te mengen. Het makkelijkste is om dit met een keukenmachine te doen, want het is wel wat plakkerig. Bestrooi het werkblad goed met bloem en leg het deeg hier op. Kneed de stukjes fudge en appel door het deeg. Maak een langwerpig brood van het deeg en doe dit in de vorm. Druk de overige stukjes fudge in het deeg. Bak het brood ongeveer 35 minuten gaar en bruin. Laat het suikerbrood tenminste 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal het dan met behulp van het bakpapier uit de vorm, serveer het met roomboter.

Wilt u uw gasten ook verwennen met Lonka? Wij helpen u graag verder. Reageer direct, stuur ons een berichtje en we nemen z.s.m. contact met u op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share