Gegratineerde mosselen met roquefort en gedroogde tomaat

Snijd 100 gram roquefort in stukjes en laat ze in 0,5 dl room op een laag vuur smelten onder geregeld roeren. Voeg wat grof gemalen peper toe. Laten afkoelen. Verkruimel nog eens 100 gram roquefort en 2 oude boterhammen (zonder korst). Meng de brood- en kaaskruimels met een losgeklopt ei. Kook 2 kilo Prins & Dingemanse mosselen tot de schelpen net open staan. Haal de mosselen uit de schelp en meng ze met de roquefort-saus. Snijd 3 gedroogde tomaten (op olie) in zeer kleine stukjes en voeg ze aan de mosselen toe. Kies per portie 9 dubbele schelpen uit en vouw die zo ver mogelijk open. Leg ze op (rechthoekige) vuurvaste borden. Schep het mosselmengsel in de schelpen en verdeel het kaas/broodmengsel erover. Gratineer de mosselen onder de hete grill. Schep op elk bord een kleine salade van reepjes venkel met sherry-azijn en wat olie van de gedroogde tomaten.

Ingredienten: 2 kg Prins & Dingemanse mosselen, 1 ei, 200 gram roquefort, 3 gedroogde tomaten (op olie), 1/2 dl (koks)roomvenkel, 2 oude boterhammensherry azijn.

Wil je meer weten over oesters en de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op, want we staan je graag persoonlijk te woord!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Koninklijke Prins & Dingemanse

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share