Proeverij van schelpen

Een tafel vol met schelpen. Elk op een andere manier bereid. Gegrilde scheermessen met een dressing van rode ui, sjalot en witte wijnazijn. Kokkels kort gewokt met tomaat, knoflook en basilicum. En dan de venusschelpen. Gestoofd in witte wijn en room. Serveer met witte wijn, goed brood en lekkere boter. Mooier dan dit wordt het toch niet?

Gegrilde scheermessen: Meng de rode ui en sjalot in een kom met 120 milliliter witte wijnazijn en de helft van de bladpeterselie. Zet alvast een grillpan op de pan, zodat deze goed heet kan worden. Open de scheermessen. Haal een scherp mes langs de binnenkant van de schelp zodat het vlees niet beschadigt. Dep voorzichtig droog en bestrijk met olijfolie. Leg de scheermessen met de binnenkan op de hete grill. Draai ze na 30 seconde om en grill de schelpkant ook 30 seconde. Leg de scheermessen op een schaal, besprenkel met olijfolie, wat van de witte wijnazijn met uitjes en bladpeterselie.

Gewokte kokkels: Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok en fruit de 2 tenen knoflook, fijngehakt, met de basilicumsteeltjes. Laat de knoflook niet bruin worden. Voeg na 5 minuten de tomaten toe en draai het vuur hoog. Zodra de tomaten zacht worden schep je de kokkels in de wok. Bak op hoog vuur en schud af en toe om tot alle schelpen zich openen. Breng op smaak met zout, peper en de basilicumblaadjes.

Gestoofde venusschelpen: Smelt de roomboter in een grote pan. Voeg 2 tenen knoflook, fijngehakt, en de bosui toe. Roer goed en laat op laag vuur in 5 minuten zacht worden. Doe 250 milliliter witte wijn en de kippenbouillon erbij. Voeg de venusschelpen toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag zodra de schelpen zich openen. Schep af en toe om. Voeg de slagroom en citroensap toe. Warm kort mee en haal dan de pan van het vuur. Garneer met bladpeterselie.

Serveer met goed brood en lekkere boter.

Ingredienten voor 8 personen: 1 rode ui gesnipperd, 1 kilo kokkels van Prins & Dingemanse, 1 sjalot gesnipperd, Peper, 370 milliliter witte wijnazijn, Zout, 1 kilo scheermessen van Prins & Dingemanse, 2 eetlepels roomboter, Olijfolie, 3 bosuitjes in dunne ringen, Bosje bladpeterselie fijngehakt, 1 kilo venusschelpen van Prins & Dingemanse, 300 gram smaakvolle tomaten in stukken, 250 milliliter kippenbouillon, 4 tenen knoflook grof gehakt, ½ citroen enkel het sap, 1 bosje basilicum de steeltjes fijn gesneden en de blaadjes grof gehakt, 100 milliliter ongezoete slagroom.

Wil je meer weten over mosselen en de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op, want we staan je graag persoonlijk te woord!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Koninklijke Prins & Dingemanse

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share