Mosselragout in bladerdeegbakjes

Een bladerdeegbakje gevuld met zelfgemaakte ragout doet ons toch wel aan vroeger denken. Hoe zit dat met jullie? Wij gaan voor mosselragout en de basis die we daarvoor gebruiken is mosselvocht. Heel handig, gewoon uit blik. De ragout is in een handomdraai klaar. Een lekker en snel lunch- of voorgerecht.

Bak de bladerdeegbakjes af, zoals op de verpakking staat. Smelt de roomboter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Laat op een laag vuur zo’n 5 minuten zacht bakken. Houd in beweging en zorg dat de bloem niet aanbakt. Schenk het mosselvocht en de slagroom erbij en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur binden. Voeg daarna de mosselen en het grootste gedeelte van de fijngesneden dille toe. Breng op smaak met zwarte peper. Vul de bladerdeegbakjes royaal met mosselragout en garneer met wat dille.

Ingredienten voor 4 personen: 400 gram voorgekookte mosselen van Prins & Dingemanse, 60 g bloem, 500 ml mosselvocht van Prins & Dingemanse, 125 ml slagroom, 4 bladerdeegbakjes, Klein bosje dille fijngehakt, 50 g boter, Zwarte peper.

Wil je meer weten over oesters en de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op, want we staan je graag persoonlijk te woord!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Koninklijke Prins & Dingemanse

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share