Frisse salade met mosselen in het zuur, yoghurt dressing en croutons

Mosselen in azijn geven iets heerlijk fris aan je salade. Lekker met yoghurtdressing, die net even anders is dankzij een fijngehakt teentje knoflook. De little gem zorgt voor een lekkere crunch, net als de croutons. We maken het af met grof geschaafde Parmezaanse kaas en tuinkers.

Maak eerst de yoghurtdressing. Meng hiervoor de yoghurt, olijfolie, citroensap, knoflook en honing met elkaar in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blaadjes van de little gem over de borden. Verdeel de mosselen in azijn, croutons en Parmezaanse kaas erover. Besprenkel daarna met yoghurtdressing en garneer met tuinkers en zwarte peper.

Tip! Je maakt croutons heel eenvoudig zelf. Snijd 2 sneetjes oud brood in blokjes. Doe ze in een kom en meng met olijfolie, peper en zout. Verdeel de blokjes over een bakblik. Spreid uit en zet in de oven. Bak 25-30 minuten op 160 graden. Keer halverwege om.

Ingredienten voor 4 personen: 1/2 pot mosselen in azijn van Prins & Dingemanse uitgelekt en mosselen drooggedept, Peper en zout, 6 el yoghurt, 2 kropjes little gem uiteinden verwijderd en blaadjes losgehaald, 2 el olijfolie, 100 gr croutons, 1/2 citroen uitgeperst, 30 gram Parmezaanse kaas grof geschaafd, 1/2 teen knoflook fijngehakt, Tuinkers voor de garnering, 1 tl honing.

Wil je meer weten over mosselen en de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op, want we staan je graag persoonlijk te woord!

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share