Mini quiche met mosselen, prei en kerrie

Met een hartige taart zit je altijd goed. Wat dacht je van deze mini quiche met mosselen, prei en kerrie? Lekker bij de brunch, lunch of in kleine punten bij de borrel.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de roomboter in een wok en smoor de prei op een zacht vuurtje. Breng op smaak met kerrie, peper en zout. Vet 8 kleine taartvormen in met wat roomboter en bekleed met hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren samen met de crème fraîche tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de prei over de vormpjes. Bestrooi met Parmezaanse kaas en schep er vervolgens mosselen op. Schenk in elke vorm wat van het crème fraîche mengsel. Zet de mini quiches circa 30-35 minuten in de oven, tot de vulling gestold en de bovenkant licht goudbruin is. Garneer met wat tuinkers.

Ingredienten voor 4 tot 8 personen: 350 gr gekookte mosselen van Prins & Dingemanse, 8 plakjes hartige taartdeeg, 25 gr roomboter + extra voor het invetten van de taartvormen, 2 eieren losgeklopt, 1 prei in dunne ringen, 200 ml crème fraîche, 2 tl kerrie, 40 gr Parmezaanse kaas geraspt, Peper en zout, Optioneel: tuinkers voor de garnering.

Wil je meer weten over oesters en de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op, want we staan je graag persoonlijk te woord!

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share