Marokkaanse Harira

Bak in een grote pan met wat olie het lamsvlees, de selderij, ui en koriander op laag vuur. Roer voor 5 minuten regelmatig door en voeg daarna de harissa en ras el hanout toe. Scheid de tomatenblokjes van het vocht (houd achter) en doe de tomatenblokjes in de pan. Laat 15 minuten sudderen. Schenk het sap van de tomaten met het water en de couscous spice mix in de pan en voeg de linzen toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep afgedekt 2 uur sudderen. Voeg op het laatst de kikkererwten en het citroensap toe. Laat nog 10 minuten koken. Voeg de losgeklopte eieren toe en laat 1 minuten koken.

Ingredienten: 450 g lamsvlees (nek of bout), 100 g Bresc Ras el hanout, 1 el Bresc Harissa, 100 g Bresc Couscous spice mix, olie om aan te zweten, 90 g bladselderij, 1 witte ui, 1 rode ui, 25 g koriander gehakt, 400 g tomatenblokjes, 1,5 l water, 150 g groene linzen, 130 g kikkererwten, 2 eieren losgeklopt, sap van een citroen

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Neem contact op met de fabrikant

Reageer direct en verstuur eenvoudig je bericht

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share