Gele currysoep met gamba's en zeewolf

Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal en halveer ze. Snijd de zeewolf in stukken. Bak de vis en de gamba’s met de sjalot in wat olie. Voeg de Thai yellow, het citroengras en de gember toe. Blus af met bouillon en kokosmelk. Kook het geheel kort door. Snijd de lente-ui in fijne ringen en snijd de bundelzwammen los. Smaak de soep af met de vissaus en voeg de bamboescheuten, taugé, lente-ui en bundelzwammen toe. Garneer met de gesneden koriander en serveer.

Ingrediënten: 5 el Bresc Thai yellow curry, 12 gamba’s, 300 g zeewolf, 1 el gesneden koriander, 2 el vissaus, 4 el Bresc Sjalotten gehakt, 1 el Bresc Gemberpuree, 1 el Bresc Citroengraspuree, 2 blikjes kokosmelk, ½ l visbouillon, ½ limoen, 3 stengels lente-ui, 1 bakje bundelzwammen, ½ blikje bamboescheuten, 100 g taugé en olie om in te bakken

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share