Getomateerde runderbouillon

Neem een schone keukendoek en laat deze weken in water. Verwijder kroontjes van de tomaten en snijd ze in met een kruisje. Emondeer ze. Verwijder de vellen en houd deze apart. Snijd de tomaten in kwartjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd brunoise van de tomatenpartjes (concasse). Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en doe ze bij de schillen en zaadlijsten. Voeg ook de strattu toe. Giet het eiwit bij het tomatenmengsel en voeg de grof geplukte kruiden toe. Mix alles fijn met de staafmixer. Breng de bouillon aan de kook in een ruime pan en voeg de tomatenmix toe. Zet het vuur zachter en laat de bouillon 30 minuten pruttelen. Snijd de apart gehouden blaadjes basilicum in chiffonade. Neem een grote zeef en drapeer daarin het doek. Plaats de zeef boven een ruime pan en giet de soep in delen door de zeef met doek. Vang de heldere bouillon op in de pan. Gooi de gestolde eiwitten weg.
Maak de heldere bouillon warm. Garneer met de tomaten en de basilicum.

Ingrediënten: 1,5 l groentebouillon, 50 g zongedroogde tomaten (op olie), 5 tomaten, 40 g Bresc Strattu di pomodoro, 3 eiwitten, ¼ bos basilicum (houd een paar mooie blaadjes apart), ¼ bos oregano

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Bresc

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share