Bouillabaisse  

Marineer de vis en de gamba’s met de gamba marinade en de bieslook. Zet de pan op het vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Smoor ui, prei, venkel en venkelzaad gedurende 2-3 minuten tot ze glazig en zacht zijn. Voeg knoflook, peper en strattu tomatenpuree toe. Blus af met Pernod. Voeg de witte wijn en bouillon toe tot alles goed onder staat. Voeg nu de sinaasappelschil, de steranijs en de saffraan toe. Voeg zout naar smaak toe en laat alles tot het kookpunt komen. Laat dit 10 à 15 minuten zachtjes pruttelen. Haal de steranijs eruit en voeg nu de vis, gamba’s en de mosselen toe aan de pan. Breng alles langzaam naar het kookpunt. Zet nu het vuur zacht gedurende 6-7 minuten. Breng zo nodig op smaak met peper en zout. Neem een diepe schaal en leg hierin de stukken vis en mosselen. Schenk de soep eroverheen. Serveer met rouille en croutons.

Ingrediënten: 3 el olijfolie, 1 ui gesneden, 1 prei gesneden, 1 venkel gesneden, 1 tl venkelzaad, 1 el Bresc Knoflook gehakt, 1 el bieslook, 6 el Bresc Strattu di pomodoro, 1 kg gesneden visfilet (zeeduivel, poon, zonnevis), 3 l visbouillon, 3 à 4 el Pernod, 1 dl droge witte wijn, ½ sinaasappelschil, geraspt, 1 steranijs, 1 tl saffraandraadjes, ½ el Bresc WOKpeper, 500 g mosselen schoongemaakt, 250 g rauwe gamba’s, 2 el Bresc Gamba marinade, 2 el Bresc Alioli pimiento, peper en zout naar smaak

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Bresc

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share