Zuid-Franse knoflooksoep

Maak de uien schoon en snijd ze grof. Zweet de uien met de knoflook rustig aan in het eendenvet. Voeg de bloem toe en laat deze garen als een roux. Voeg beetje bij beetje het water toe en breng het geheel tegen de kook. Laat de soep zachtjes pruttelen. Pureer de soep glad met behulp van de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep eventueel iets verder reduceren als deze nog niet voldoende gebonden is. Scheid de eieren en laat het eiwit voorzichtig in de hete soep zakken, zodat dit stolt. Schep uit de soep en houd apart. Klop ondertussen de eidooiers los met de rode wijnazijn en bind er al roerende de soep fluweel mee af. Snijd het oude brood in grove blokjes en verdeel over de bodem van een grote soupière. Schenk er de warme tourain over en garneer met het gestolde eiwit.

Ingrediënten: 6 el Bresc Organic garlic puree, 2 uien grof gesneden, 4 el eendenvet, 5 el bloem, 2,5 l water, zout en peper naar smaak, oud boerenbrood, 4 eieren, scheutje rode wijnazijn

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share