Proefpakket vegetarische snacks

Als natie van koffieliefhebbers produceren wij Nederlanders bergen koffiedik. Afval? Niet in de ogen van GRO. Wij gebruiken dit organische restmateriaal als voedingsbodem voor het telen van oesterzwammen. Met dit circulaire model geeft GRO antwoord op de vraag hoe je meer voedsel produceert voor meer mensen met een hogere voedingswaarde op een duurzame basis. In de praktijk betekent het dat GRO resten koffiedik ophaalt uit de hedendaagse Nederlandse horeca om er vervolgens oesterzwammen op te kweken. De oesterzwammen worden gebruikt als versproduct óf voor eigen gebruik van GRO’s producten. De cirkel is op deze manier rond, onder het motto:

“Don’t waste if you can turn it into taste”.

Het uiteindelijke doel is om het grote publiek aan een meer plantaardig eetpatroon te helpen. Oesterzwammen zijn gezond, calorie- en vetarm én rijk aan mineralen, vitaminen en vezels. Bovendien staan ze bekend als ware smaakmakers in de keuken. De vlezige structuur van oesterzwammen maakt het tot een geschikt alternatief voor vlees. De op koffiedik gekweekte oesterzwammen worden niet alleen als versproduct gebruikt, maar worden ook verwerkt in producten van GRO, zoals ragout voor kroketten, bitterballen, bladerdeegbroodje en voor de oesterzwamburger. De producten zijn 100% vegatarisch.

Bestel nu een proefdoosje met ons vegetarische snack assortiment. 

Profiteer van deze campagne

Reageer direct en verstuur eenvoudig je bericht

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share